GERECHTEN




Saté babi van de bbq

We serveren U de lekkerste saté die minimaal 36 uur al in de marinade heeft vertoefd.
Alleen dan weten we zeker dat u het allerlekkerste kunt proeven zoals de Indonesische saté bedoeld is.
We bereiden de saté speciaal voor U op een houtskool gestookte saté bbq, zodat alles rustig en goed kan garen, de marinadegeur zal U tegenmoet komen.

Saté Blanda

Deze saté wordt op dezelfde wijze bereid als onze saté babi, alleen na het aanbakken van de saté gaan ze niet terug in de marinade, maar worden ze ondergedompeld in onze zelf gemaakte saté saus. Daarna worden ze pas afgebakken. Dit zorgt ervoor dat uw saté een heerlijke smaak krijgt.



Rendang

In 2011 is de Indonesische Rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld, en wij snappen waarom.
Een heerlijk stoofgerecht met een volle rijke smaak gemaakt van authentieke verse kruiden en specerijen, dit gerecht is zo lekker dat je alsmaar meer wilt.

Ajam Pedis

Dit is wat onze oma altijd zei als ze het eten iets te pedis had gemaakt, ofwel iets te pittig.
Ajam Pedis is letterlijk “hete-kip” maar aangezien we onze hete kip niet al te pittig bereiden laten we het aan U over hoe “pedis” U hem zelf wilt eten.




Saté saus

Deze saus wordt zelf door ons gemaakt, U proeft meteen het verschil met overige saté sauzen.
Alleen zo is de satésaus bedoeld en wij staan erop dat ook alleen de beste saus goed genoeg is voor onze gerechten.

Hete ketjapsaus

Deze saus maken we speciaal voor mensen die hun gerecht(en) liever iets “Pedis” willen.
Onze saus wordt bereid met hete pepers, ketjap verse uien en specerijen.


Longtong

Longtong is een Indonesische rijst (plakrijst) die vaak bij verschillende gerechten geserveerd wordt. De Longtong wordt koud gegeten, echt een “must have” voor de liefhebber.
Heerlijk met warme satésaus.

witte rijst

Pandan rijst, ook wel Jasmijn rijst. De rijst heeft een lange korrel, bloemig aroma en een nootachtige smaak. Oorspronkelijk afkomstig van het pandan blad.



Spekkoek

Spekkoek bestaat uit laagjes in twee kleuren, om en om.
Deze koek kan makkelijk worden gegeten als “toetje” of lekker serveren bij een kopje koffie of thee. 

Pandancake

Indonesische pandancake (sponscake) is een heerlijke luchtige cake met een sponsachtige textuur met een vleugje kokos. De cake is in de kleuren groen of rose te bestellen.
U zult versteld staan van deze overheerlijke smaak, waarbij U uw vingers zult aflikken.



 

 Kwee lapis

Kwee Lapis is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke kokos smaak.

SAJOER BOONTJE

Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken. Verse sperziebonen met een verrukkelijk kruidenmengsel met authentieke oosterse smaak door de rode pepers en kokos.


LEMPER

Lemper is een authentieke indische snack.

Het is een rolletje gemaakt van ketan rijst. (plak rijst) met daarin een heerlijk gekruide kip.




 TEMPEH

Tempeh is een vleesvervanger. Het wordt vaak gebruikt in de Indonesische keuken. Dit gerecht hoort thuis bij een echte Indonesische rijsttafel. Het wordt gemarineerd en opgebakken met verse Indische kruiden. Het is een echte smaaksensatie.